Saltar a continguts

Conservatori Professional i Escola de Música de Cervera

Navegació

Menú principal

Història

Conservatori Professional de Música de Cervera
Ampliar imatge

El Conservatori Municipal de Música de Cervera va ser creat l’any 1980 com a Escola Municipal de Música i reconegut oficialment l’any 1984 com a Conservatori Elemental. Va obtenir diverses ampliacions de nivell acadèmic, que el situaren gairebé a nivell de Conservatori Professional del pla 66.

Actualment, amb la nova llei d’ordenació dels estudis musicals, la LOGSE, s’imparteixen els cursos d'iniciació, nivell elemental i nivel professional.

La seva finalitat, des del primer dia, ha estat impartir l’ensenyament de la música per a tots els qui es volen apropar a aquest llenguatge artístic i gaudir del cant i de la pràctica d’algun instrument, i així arribar a la formació de cors i de diferents agrupacions instrumentals.

L’objectiu del claustre de professors del centre, ha estat impartir la docència de la música posant les bases per a una formació àmplia i rigorosa que permeti conèixer i gaudir de la música i accedir, si s’escau, a nivells més superiors.

La incidència de la música en la formació i el desenvolupament de la personalitat de cadascú, és contemplat com un objectiu prioritari. És per això que la formació artística es comença en l’etapa d'iniciació a partir dels 4 anys, amb la descoberta progressiva dels elements bàsics de la música, sempre de forma sensorial i afectiva, incorporant-los vivencialment en el món de l’infant.

Amb aquesta base anirà creixent la sensibilització i l’hàbit de fer la música individualment i col·lectivament, assolint nivells d’acord amb l’edat adolescent i jove.

Si bé, l’objectiu més important és oferir possibilitats de formació bàsica per a tothom, no és menys cert que cal acompanyar els qui, tenint les qualitats convenients i la voluntat decidida, volen seguir camins de futura professionalització.

Cervera ha esdevingut un centre dinamitzador de cultura musical tant en la pròpia demarcació, especialment en les comarques de la Segarra, Urgell, Pla d'urgell, la Noguera, el Pallars, l'Alt Urgell i Solsonès, com a nivell de país, comunitats autònomes i diversos països europeus, per mitjà del Curs Internacional de Música, que se celebra a l'estiu i que s’organitza conjuntament amb la Cátedra de Música Emili Pujol.

La projecció del Conservatori va especialment avalada pel treball de formació orquestral, ja que l'Orquestra de Cambra de Cervera ha fet concerts i intercanvis amb els conservatoris de Logronyo, Sevilla, Càceres, Pamplona, Irun i Colmar (Alsàcia), i diversos concerts a Budapest, Miskolc i Eger (Hongria), Rastatt i Tübingen (Alemanya), Reyjavik,(Islàndia) Viena (àustria), Frederick, Washington i Baltimore (USA) a més de moltes ciutats del nostre país.
Aquesta orquestra avui ja és professional, però al Conservatori es continua fent el treball de base amb diferents formacions orquestrals i conjunts de vent.